Heeft U last van….

Oorsuizen:

Acupunctuur kan effectief zijn bij oorsuizen. Oorsuizen heeft vaak te maken met gehoorbeschadiging of erfelijke aanleg. Ook speelt stress en vermoeidheid vaak een grote rol.Onderzoek wijst uit dat het oorsuizen door acupunctuur kan verminderen  Het vraagt 3 tot 10 behandelingen om de klachten te verminderen en hopelijk te laten verdwijnen.

Hooikoorts:

Acupunctuur is zeer effectief bij hooikoorts. Het kan de klachten tijdens het seizoen sterk verminderen en kan er voor zorgen dat het verdwijnt. Voor preventie is het verstandig al enkele maanden voordat het hooikoortsseizoen begint, met de behandelingen te beginnen.

Roken:

Acupunctuur is zeer effectief om met roken te stoppen. Dit is niet afhankelijk van hoeveel je rookt. Meestal is 1 behandeling voldoende om de trek totaal weg te nemen. Je kunt niet langzaam stoppen met roken.. het is alles of niks.

Rugklachten:

Rugpijn kan erg vervelend zijn en zeer hardnekkig. Er is heel veel onderzoek gedaan naar de werking van acupunctuur bij chronische of acute (spit) lage of hoge rugpijn en ook bij hernia.  Acupunctuur kan zowel bij acute als chronische  rugpijn effectief zijn. Daarnaast kunnen moxa,  manipulaties en massagetechnieken ( Tui Na) effectief zijn om van deze klachten af te komen.

Afvallen:

Acupunctuur kan als ondersteuning bij een vermageringskuur goed helpen. Doordat acupunctuur de trek in koolhydraten en suikers kan doen afnemen en bij kan dragen aan de discipline die nou eenmaal bij afvallen komt kijken, heb je meer kans van slagen. Leefstijl aanpassen en stress verminderen horen hier ook bij en ook daar kan acupunctuur bij helpen.

Slapeloosheid:

Veel mensen willen niet aan de slaapmedicatie en zoeken naar andere wegen. Slapeloosheid is er in allerlei vormen en gradaties. Acupunctuur is bewezen effectief bij slapeloosheid, ook als je al medicijnen gebruikt.

Migraine:

Migraine kan het normale leven behoorlijk overhoop gooien en is lang niet altijd goed met medicijnen te behandelen. Acupunctuur is bewezen effectief bij de behandeling van migraine.  Ook als u medicijnen gebruikt. Voor het afbouwen daarvan kan acupunctuur ook helpen. Spanning, vermoeidheid, hormonale onbalans en voeding kunnen meespelen in het migraine verhaal.

Schouderpijn:

Schouderpijn kan zeer hardnekkig en indringend zijn. Het veroorzaakt vaak slaapproblemen omdat je niet op de zieke schouder kunt liggen. Bewegingen zoals jas aantrekken of iets tillen kunnen extreem pijnlijk zijn. De pijn kan makkelijk chronisch worden ( frozen shoulder). Acupunctuur kan zowel bij acute als chronisch geworden schouderpijn goed helpen, naast andere therapieën. Vaak kan een operatie voorkomen worden.

Prikkelbare Darm Syndroom:

Prikkelbare Darm Syndroom (IBS) kan zeer invaliderend en overheersend zijn. Er is meestal niet veel aan te doen, behalve ontstekingsremmers of ontkrampers gebruiken. Acupunctuur kan goed helpen bij IBS omdat het de darmen kan helpen ontspannen en ontsteking kan tegengaan.

Depressie:

Depressie kan in allerlei gradaties voorkomen. Van slapeloosheid, angst en paniek tot ernstige somberheid en vervreemding en zelfmoordgedachten. Acupunctuur kan bij een lichte depressie, angst en paniekstoornissen en slapeloosheid goed helpen. Bij ernstiger vormen zal er meestal medicatie aan te pas komen, maar kan acupunctuur helpen om de medicatie te ondersteunen en te zijner tijd weer af te bouwen.

Schildklierproblemen:

Schildklierproblemen worden vaak miskend in de gewone geneeskunde. Ook het goed instellen op medicatie is vaak een probleem. Dr. Fabriek is al jaren gespecialiseerd in ( marginale) schildklierproblematiek en kan adviseren bij medicatie en aanvullende therapie.

En nog veel meer…

Naast bovenstaande klachten zijn er nog vele andere ziekten en klachten die goed met integrale behandelwijzen behandeld kunnen worden. Bel hiervoor of stel een vraag.